Få hela storyn
Starta din prenumeration

Allmänmedicin

Ny rapport: Det saknas tusentals allmänläkare

Publicerad: 29 april 2022, 08:39

”Professionen beskriver begränsade möjligheter att påverka sin situation, samtidigt som det råder höga krav på att utföra arbetet väl”, säger Ann-Marie Wennberg Larkö. Arkivbild.

Foto: Pär Bäckström/Bildbyrån

I en delredovisning till regeringen slår Nationella vårdkompetensrådet fast att allmänläkarbristen kan räknas i tusental och att arbetsmiljön är nyckeln för att lösa den.


Ämnen i artikeln:

SocialstyrelsenAnn-Marie Wennberg LarköToppnyheter

”I vår rapport finns ett räkneexempel som visar att det i dagsläget saknas tusentals specialistläkare i allmänmedicin i primärvården, så vi har en lång väg att gå. Vi behöver ge regioner och kommuner bättre planeringsförutsättningar för kompetensförsörjningen i primärvården”, säger Ann-Marie Wennberg Larkö, ordförande för Nationella vårdkompetensrådet och sjukhusdirektör för Sahlgrenska universitetssjukhuset i en kommentar på Nationella vårdkompetensrådets hemsida.

Läs också: Grumlig bild av allmänläkarbristen 

Hur kompetensbristen ska lösas verkar dock vara rejält eftersatt och enligt rapporten, som tagits fram av Nationella vårdkompetensrådet och Socialstyrelsen, saknar 16 av 21 regioner i dagsläget kompetensförsörjningsplaner för primärvården. Samtidigt verkar de professionsföreträdare och verksamhetschefer som rådet intervjuat vara överens om vad som är den enskilt viktigaste faktorn för att lyckas med rekrytering. En god arbetsmiljö.

”Professionen beskriver begränsade möjligheter att påverka sin situation, samtidigt som det råder höga krav på att utföra arbetet väl. Det leder till friktion mellan olika verksamheter, trötthet hos personalen, minskad arbetsglädje, samvetsstress, en känsla av att inte räcka till och en oro över kapaciteten att axla den pågående omställningen till en god och nära vård”, säger Ann-Marie Wennberg Larkö.

Exempel på framgångsfaktorer för att lyckas rekrytera och behålla personal är enligt henne ett väl avgränsat uppdrag, samverkan med kollegor, möjlighet till forskning och fortbildning samt att senior kompetens tillvaratas och att personalteamet blir involverat i planeringen av kärnverksamheten.

När Nationella vårdkompetensrådet och Socialstyrelsen i november ska slutredovisa sitt uppdrag ska flera förslag på insatser för att stärka medarbetarna och säkra den framtida kompetensförsörjningen ingå.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln: