Få hela storyn
Starta din prenumeration

Ledarskap

Enkät: Vilka brister har pandemin blottlagt?

Publicerad: 16 september 2021, 11:07

Eva Bjärtun (till vänster), senior advisor, Region Skåne tar en kaffepaus tillsammans med Nina Nelson Follin, Region Stockholm, rådgivare inom nationell högspecialiserad vård, på temadagen Medicinskt ledarskap och kompetens i kris och vardag som Sveriges läkarförbunds chefsförening anordnade.

Foto: Sophie Ankarcrona Martinez

Dagens Medicin var på plats och ställde frågor när Läkarförbundets chefsförening anordnade en temadag om medicinskt ledarskap och kompetens i kris och vardag.


Ämnen i artikeln:

Lasarettet TrelleborgRegion StockholmRegion SkåneCovid-19

Mycket har ställts på sin spets under covid-19-pandemin. Dagens Medicin talade med tre medverkande under årets temadag och ställde frågan:

Vilka brister i den svenska vården tycker du att pandemin har blottlagt? 

– Samordning – den viktigaste bristen att få bukt med när det gäller utrustning, material och kompetens, säger Nina Nelson Follin som sitter i styrelsen för Sveriges läkarförbunds chefsförening och arbetar för Region Stockholm som rådgivare inom nationell högspecialiserad vård. 

– Det skrivs alldeles för lite om hur fantastiskt vi klarat det här. Det är beundransvärt. Både med tanke på personalens stora arbetsinsats och mentala hälsa, inflikar Eva Bjärtun, senior advisor, hälso- och sjukvård i Region Skåne, och tidigare vice ordförande i chefsföreningen. 

Nina Nelson Follin håller med kollegan om att det har skett en samordning men att det inte har funnits det strukturella stöd som skulle kunnat vara där, det kunde ha varit bättre. 

– Det är en nationell fråga. Varje part måste vara där, vara motiverad att vara med och driva frågan att lösa det. Trots strukturella eller organisatoriska brister har man klarat det. Samtidigt talas det för lite om vad som är bra med digitaliseringen, när både patienter, studenter och medarbetare har nytta av det. Vi ska fortsätta vara digitala men mer selektivt och individualiserat då det passar bättre i vissa situationer och för vissa individer, säger Nina Nelson Follin. 

Marcus Bizzi, sjukhuschef Lasarettet Trelleborg deltog på Sveriges läkarförbunds chefsförenings temadag om Medicinskt ledarskap och kompetens i kris och vardag.

Foto: Sophie Ankarcrona Martinez

Marcus Brizzi är sjukhuschef på Lasarettet Trelleborg:

– Det är svårt att tala om brister. Det är mycket som faktiskt fungerat väldigt bra. Men marginalkapaciteten i den svenska sjukvården var sådan att det krävdes väldigt omfattande nedstängningar och omfördelningar i den vården vi hade, för att klara situationen. De blev väldigt kännbara. Men vi har klarat krisen. Desto mer glädjande är ju det som har varit styrkan i svensk sjukvård – personalens förmåga att ändra sina arbetssätt och vara med i den omställningen. Det har varit vår största beredskapsresurs. 

Han fortsätter:

– Jag tycker det är mer intressant att tala om vad som faktiskt har fungerat väldigt bra. Det är samordning, både nationellt och regionalt. Men även att se vad som är den viktigaste resursen i en kris och det är utan tvekan medarbetarna. Mycket utav vår beredskap byggde på äldre kunskap, katastrofövningar – men det här var verkliga livet. Och här var medarbetarna den stora resursen. Det är väl den viktigaste lärdomen. Personalen är den viktigaste resursen i en kris. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

 

Sophie Ankarcrona Martinez

Reporter

sophie.ankarcrona@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News