Få hela storyn
Starta din prenumeration

Bemanning

Västernorrland erbjuder 100 000 för flyttad semester

Publicerad: 21 april 2022, 09:20

”Nej, jag skulle inte säga att vi är desperata men vi är angelägna om att hitta lösningar i ett krisläge. I krislägen behöver vi testa alla tänkbara lösningar för att kunna säkerställa vården i sommar”, säger regiondirektör Åsa Bellander.

Foto: Annelie Egland/ Region Västernorrland, Getty Images

Regionen höjer budet och sjuksköterskor som kan tänka sig att skjuta på sommarsemestern får 25 000 kronor – per flyttad vecka. (1 kommentar)


Ämnen i artikeln:

Region VästernorrlandToppnyheterToppnyheter ArbetslivToppnyheter Sjuksköterska

– Nej, jag skulle inte säga att vi är desperata men vi är angelägna om att hitta lösningar i ett krisläge. I krislägen behöver vi testa alla tänkbara lösningar för att kunna säkerställa vården i sommar, säger regiondirektör Åsa Bellander till Sundsvalls Tidning.

Dagens Medicin har i flera artiklar rapporterat om det krisartade bemanningsläget i Västernorrland och även om den politiska turbulensen i regionen.

Tidigare erbjöds sjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker 15 000 kronor om de flyttade en semestervecka, men nu höjs alltså den ersättningen till 25 000 kronor vilket skulle ge 100 000 kronor för den som helt avstår från att ta ut semester under sommarmånaderna. Beslutet att höja erbjudandet har tagits av den tidigare hälso- och sjukvårdsdirektören Kurt Petterssons ledningsgrupp, skriver Sundsvalls Tidning. Hur många som eventuellt nappar på det är oklart.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

2022-04-23

Nu vill jag inte likställa undersköterskor och sjuksköterskor då vi har olika professioner och utbildningsnivåer, men vad får vi undersköterskor om vi ska flytta på semestern?

Specialistundersköterskan

 

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln: