Få hela storyn
Starta din prenumeration

Bemanning

Bemanningsföretagens varning: Kan bli ännu svårare att hitta personal

Publicerad: 29 april 2022, 13:29

Eva Domanders, till vänster, och Eva Brunnberg, ser klara nackdelar med regionernas nya upphandlingsavtal gentemot upphandlingsföretagen men även vissa fördelar.

Foto: Håkan Målbäck/Getty Images/Ateljé Ugglan

Regionernas gemensamma avtalsunderlag får blandat mottagande av bemanningsföretagen. Med lägre priser, strängare vitesklausuler och längre karens räknar de med tuffare tider. För alla.


Ämnen i artikeln:

BemanningsföretagSKRLönerToppnyheter

Eva Brunnberg är vd för bemanningsbolaget Dedicare i Sverige, med över tusen konsulter inom vård och socialt arbete. Hon är mycket nöjd med vissa delar av avtalet som SKR presenterade i tisdags, men långt ifrån med alla delar. 

– De försämrade villkoren från i höstas kvarstår även om de justerats något. Kombinationen av sänkta ersättningar, karens på tolv månader och de hårda viteskraven tror jag gör att regionerna kommer att få svårt att få leverans av personal, säger hon.  

Men just lägre ersättningar var väl ett av syftena för regionerna att gå ihop om ett avtal, vad hade ni förväntat er? 

– Jag trodde inte att de skulle öka markant men kanske ligga kvar på dagens nivå. Jag tror ju att regionerna skriver avtal med oss för att de behöver vår kompetens. Det är uppenbart att de har stort behov av våra tjänster och har sagt att de inte klarar sig utan oss. Jag är förvånad att de försämrar villkoren, inte minst nu när regionerna står med vårdskulden efter pandemin. 

Läs mer: Stormig upphandling av hyrpersonal snart i hamn 

Eva Brunnberg och andra företrädare för företagen, befarar att de många och omfattande vitesklausulerna kommer att göra det betydligt svårare att få lönsamhet i bolagen. Buffertar måste byggas upp om misstag begås. Exempelvis ska vite utgå om inhyrd personal blir sjuk och inte kan ersättas med likvärdig kompetens; om någon fått uppdrag men har jobbat i regionen under de senaste tolv månaderna, om SITHS-kort saknas och vid en rad andra tillfällen. 

Eva Domanders är ordförande för bransch- och arbetsgivar­organisationen Kompetensföretagen.

– Jag tycker att man ska vara generellt försiktig med viten om det inte är så att någon missköter sig systematiskt. Ibland blir en inhyrd läkare eller sjuksköterska sjuk och då har vi inga i garderoben att plocka fram, vi kan inte jobba med ersättare för ersättare. Vi jobbar för en god och säker vård och jag tror att regionerna skulle tjäna på att vara mer lösningsfokuserade i stället för att ge viten till en leverantör som försöker hjälpa till.

Anders Halvarsson är vd för Instacura AB, ett bemanningsföretag med ett hundratal anställda.

– Vitena kan bli ett hårt slag. Med lägre priser och pressade marginaler kan det bli svårt att bemanna regionerna, särskilt för små aktörer, säger han.

Han tror att man i Stockholm till exempel skulle behöva betala den ersättning som anges för zon 3 i stället för zon 1 för många av de specialistsjuksköterskor som behövs. Det vill säga 800 kronor i timmen i stället för 700 kronor. 

– Vi vill bidra långsiktigt till en hållbar vård men sänker man priserna så här mycket riskerar regionerna att bli tvungna att göra direktupphandlingar vid sidan av i stället – det blir mycket dyrare. Vi vet att efterfrågan på sjuksköterskor är enorm men inte tillgången.

Karenstiden är en stor stötesten. Tidigare har de flesta regioner krävt sex månaders karens innan en tidigare regionanställd fått jobba som konsult i regionen. Nu förlängs den till tolv månader i alla regioner – något både företag och fackförbund är starkt emot.  

– Alla kan inte jobba långt ifrån sina hem. Om sjuksköterskor slutar sin anställning för att jobba som konsulter, kan vi inte hyra ut dem till regionen men de kan kanske jobba i kommunen eller privata sektorn i stället, säger Eva Brunnberg. 

Den del av det nya avtalsunderlaget som applåderas av bemanningsföretagen, är kraven på bolagen att betala tjänstepension och försäkringar för personalen. 

– Ordning och reda är viktigt för upphandlingen och det är glädjande att de behållit de arbetsrättsliga villkoren i avtalet, säger Eva Domanders.

Senast den 7 juni ska företagen ha lagt sina anbud för att få vara med och skriva avtal med regionerna. Avtalet gäller två år med möjlighet till två års förlängning. Nu har företagen en dryg månad på sig att sätta sig in i underlaget, ställa frågor om det och fatta sina beslut.  

– Regionerna är ju de största arbetsgivarna så självklart vill vi jobba tillsammans med dem men vi måste säkra att vi kan göra affär av det och leverera, säger Eva Brunnberg. 

Läs mer: Bemanningsavtal klart – så blir ersättningarna 

Fakta

Den 26 april presenterade SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, det nya regiongemensamma upphandlingsunderlaget för avtal med bemanningsföretagen, ett för läkare, ett för sjuksköterskor.

 

År 2021 var kostnaden för inhyrd personal i regionernas hälso- och sjukvård 3,9 procent av de totala personalkostnaderna. 

Bemanningsföretagen i artikeln

Instacura AB – brutet räkenskapsår maj 2020-april 2021

Uppsalabaserat.

Omsättning: 49 miljoner kronor

Vinst före skatt: 2 miljoner kronor

Soliditet: 11,05%
Medeltal anställda:39 personer

 

Dedicare – år 2021

Börsnoterat.

Omsättning: 1 250 miljoner kronor 

Vinst före skatt: 87 miljoner kronor

Soliditet: 35,9%

Medeltal anställda: 925 personer


Källa: Respektive bolags senaste årsredovisning 

Sammanställning: Annika Carpman

 

Susanna Pagels

Reporter

susanna.pagels@dagensmedicin.se

Dela artikeln: