Få hela storyn
Starta din prenumeration

Arbetsvillkor

Hon slet på covid-iva – nu får hon äta middag på slottet

Publicerad: 29 april 2022, 13:20

Specialistsjuksköterskan Eveline Jacobson uppmärksammades för sitt sommarprogram i P1, Sveriges Radio, där hon beskrev den krigsliknande situationen på sin dåvarande arbetsplats på en intensivvårdsavdelning vid Mälarsjukhuset 2020. I kväll, den 29 april, äter hon middag med kungaparet på slottet.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Specialistsjuksköterskan Eveline Jacobson ska äta middag med kungaparet i kväll.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetToppnyheter

Eveline Jacobson, specialistsjuksköterska på Karolinska universitetssjukhusets barnakut, har blivit inbjuden att i dag, den 29 april, delta i en Sverigemiddag på slottet tillsammans med kungen och drottningen, 200 länsrepresentanter och Sveriges alla landshövdingar, skriver Eskilstuna-Kuriren. 

Eveline Jacobsson blev rikskändis efter sitt sommarprat i Sommar & Vinter i P1, Sveriges Radio, sommaren 2020, där hon beskrev hur det var att arbeta på en intensivvårdsavdelning under covid-19-pandemin. 

Hon berättar vidare för tidningen att hon funderat lite över hur hon förväntas bete sig på en slottsmiddag, och hur hon ska hälsa på kungaparet.

– Tar man i hand nu eller är det coronahälsning som gäller? Ska jag ta med egen handsprit? Ska man kanske köra en fistbump med kungen, skulle det mottas väl, säger hon till Eskilstuna-Kuriren. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln: